Installeren & Scoutfit

 Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt plaats binnen twee maanden na het lid worden of overvliegen en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfitblouse. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. Waar je de Scoutfit kunt kopen en welke groep wat precies draagt, lees je hier onder.

De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.

Scoutfit van Brederodegroep

Iedere speltak heeft een iets andere Scoutfit, zodat alle leden van één groep ook als zodanig te herkennen zijn. Binnen Scouting van Brederode moet je het volgende aanschaffen voor de installatie.

Bestellen bij de scoutshop:
  • Scoutfitblouse van de speltak waar het kind lid van wordt (Let op: De maten van de kinder- en damesblousen vallen wat klein)
  • Schotse das McCloud
  • Speltakteken
  • Installatieteken

De scoutshop heeft per speltak alle benodigdheden ook op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niet de verkeerde kleur blouse of het verkeerde spelteken besteld.

Ik/Mijn kind word(t) geïnstalleerd bij de:
Bestellen bij de leiding:
  • Dasinsigne
  • Naambandje